We weten allemaal dat mode en fitness hand in hand gaan. Wie wil er immers kleren dragen waarin hij zich ongemakkelijk voelt terwijl hij aan het sporten is? En wie wil zich niet stijlvol en zelfverzekerd voelen terwijl hij zich in het zweet werkt? In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je modieus kunt blijven terwijl je fit wordt. We geven ook een paar voorbeelden van wat je bij verschillende soorten trainingen kunt dragen.

Dus of je nu van hardlopen, fietsen, of gewichtheffen houdt, lees verder voor het beste mode advies!

Het belang van comfort

Sporten is al moeilijk genoeg zonder je zorgen te hoeven maken over oncomfortabele kleren. Immers, als je je probeert te concentreren op je vorm en ademhaling, is het laatste wat je wilt afgeleid worden door een slecht zittende sportbeha of een schurende korte broek. Daarom is het zo belangrijk om te investeren in trainingskleding die je ook echt graag draagt. Niet alleen zul je eerder geneigd zijn je fitnessroutine vol te houden als je je comfortabel voelt, maar je zult ook over het algemeen beter presteren. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat sporters die comfortabele kleding dragen over het algemeen een beter bewegingsbereik hebben en een betere bloedcirculatie.

Dus als je je training naar een hoger niveau wilt tillen, vergeet dan het belang van comfort niet. Het zou immers zomaar de sleutel kunnen zijn tot succes.

Als je inspiratie zoekt over hoe je een fitnessoutfit kunt samenstellen, zijn hier een paar uitgangspunten om je aan vast te houden:

Cardio

Probeer voor een cardio workout zoals hardlopen of fietsen felle kleuren en opvallende patronen te dragen. Dit helpt je om tijdens je hele training gemotiveerd en energiek te blijven. Sommige goede voorbeelden zijn een paar roze hardloopshorts, een kleurige hoofdband, of een felgeel tanktopje.

Gewichten

Houd je voor een sessie gewichtheffen aan donkerdere kleuren en meer gedempte patronen. Zo kun je je beter concentreren op je training, zonder afgeleid te worden door je kleding. Enkele goede opties zijn een zwarte legging en een effen wit t-shirt.

Accessoires

Wat accessoires betreft, hou het eenvoudig. Een goed paar gympen is alles wat je nodig hebt voor de meeste trainingen. Als je fietst of hardloopt, wil je misschien ook een bandana of hoofdband dragen om je haar uit je gezicht te houden. En als je gewichten tilt, kan een polsbandje helpen het zweet op te vangen.

Er zijn veel verschillende bekende modemerken die gespecialiseerd zijn in fitness kleding. Enkele van de populairste zijn Lululemon, Nike, en Adidas. Al deze merken bieden kleding van hoge kwaliteit die zowel comfortabel als stijlvol is.

Voordelen van het dragen van fitness kleding van bekende merken zijn o.a:

– superieure kwaliteit en constructie

– comfort en flexibiliteit

– stijlvolle ontwerpen die je een zelfverzekerd gevoel geven

Dus, of je nu net aan je fitnessreis begint of een doorgewinterde atleet bent, zorg ervoor dat je een voorraad fitnesskleding van goede kwaliteit inslaat. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen